Utvecklingsbar Ciderboden Nolia Beer

Ciderboden gästar - Formstråket

Upplevelser och provning

Ciderboden gör ett gästspel hos Åbrånets Limousin söndag 17/9 mellan 11.00-16.00 och erbjuder provsmakning av cider. 

Med oss har vi Natural Beauty, Cloudberry, 800 days och en alkoholfri cider som vi precis lyckats framställa.


Åbrånets Limousin - En mysig restaurang söder om Umeå som också har limousindjur på gården.  En naturnära uppfödning med stor omtanke om djuren gör samarbetet med dem intressant för oss.


Program för formstråket


2023-09-16

Vin i Umeå - Ciderboden

Ciderboden gästar - Vin i Umeå

Provning

Ciderboden ställer ut på Umeås största vinmässa - Vin i Umeå. En naturlig mötelsplats för dig som är intresserad av ädlare drycker. 


Besök Vin i Umeå på Umeå Folketshus den 3 december 2022. kl 13-19.

Mer info om vinmässan här


Provning av Ciderboden - Kvalitetscider från Västerbotten

Boka provning här

2022-11-01

Utvecklingsbar Ciderboden Nolia Beer

Utvecklingsbar på Nolia Beer

Upplevelser

Cidergrogg tillsammans med Facit 


Ciderboden visar upp sig i utecklingsbaren på Nolia Beer. Det erbjuds smakprover från Ciderbodens sortiment, en mer djuplodande provning och ett samarbete med Facit som gör en Cidergrogg med Natural Beauty som bas. 


Läs mer


2022-10-18

Ciderprovning Smakfestival Umeå

Ciderprovning på Smakfestivalen

Upplevelser

Under Umeå Smakfestival, som pågår 15-18/9 erbjuds många olika smakuppelvelser. I samarbete med Forfoodies erbjuder vi en speciell ciderprovning där cider från olika årgångar, smaker och tillverkningsmetoder hälls upp i ditt glas. 


Läs mer och boka

2022-09-01

Kvalitetscider

En prisvärd smakuppelvelse

Upplevelser

Kvalitetscider - En prisvärd dryck 

Vår SM vinnande Natural Beauty Cider kostar ca 260kr för 375ml på restaurang. Delat på 2 personer får man två fyllda champagneglas för 130kr. Ungefär vad du pyntar för ett glas bubbel.


Gillar du äpple och mousserande dryck, så kommer du att älska vår cider. Den kombinerar de båda egenskaperna på ett fint sätt och fungerar utmärkt som en dryck att skåla i. Vi vill dock slå ett slag för kombinationen med mat. De unika egenskaper drycken har, gör att den faktiskt passar till de flesta lättare rätter. Många avnjuder den även till dessert, där den i vårt tycke passar betydligt bättre än champagne.


Tillverkningen av en hantverkscider skiljer sig i många fall inte i någon större utsträckning mot ett mousserande vin. Naturligtvis är det dock äppelmust och inte druvmust som får jäsa. Vi kan tyvärr inte gå i god för all hantverkscider, men vi garanterar en god och unik smakupplevelse när du provar vår dryck.


2022-07-11

460 days on yeast

Natural Beauty - 460 days

Cider reserve

Natural Beauty – 460 days on yeast!

Let us rewrite the way of making cider for you. Our Natural Beauty resérve has 460 days on yeast. It may be a world record.  


Some days you wonder if it makes sense to produce a cider like this. Other days you find it the most self-evident. Even if we know that time make wonders in our apple cider, it feels a little strange to have the last year production still on yeast when you are filling the barn with new apples, and not tapping it up. If it were for the money, we should definitely bottle up way earlier, but on the other hand it´s way more fun to make a cider probably nobody has ever done.


You might think it´s not drinkable, but we stick to our ambition to always release cider that is tasteful for the public. And this cider is tasteful! Not far from our price winning Natural Beauty. Actually it is Natural Beauty, but a little less fruity and more full-bodied.


So… We are proud to present Natural Beauty - 460 days at Tonka Strandgatan Umeå.       

2022-05-22

Iscider Iscider hantverkscider

Cider i världskass från Umeå

Cidermakare i Umeå

Brännlands iscider spelar i en egen liga även internationellt. De har vunnit the International Wine and Spirits Competition. Ett erkännande för iscider som produceras med hjälp av naturlig kyla.


Bute cider med sitt minitiösa hantverk har en lätt pärlande iscider som tar plats bland de absolut bästa i den kategorin. 


Ciderboden har blivit överöst av medaljer från SM i hantverkscider. De har med sin norrländska cider tagit steget in bland finkrogarna med sin naturliga och hållbara cider.


Sverge har mängder av ciderproducenter. Umeå har bara tre. Men de sticker ut. Umeå kan stoltsera med att ha tre företag som producerar cider i världsklass.

2021-08-28

Cider Kittelfjäll

Ciderboden i Kittelfjäll

Samarbete i Kittelfjäll

Ciderboden inleder samarbete med Kittelfjäll Värdshus och Hotell granen. Två restauranger som nishat sig i skidorten. 


En speciell plats där bergen är nära och naturen spelar en avgörande roll för både turister och företag som verkar i byn. 


Restauangerna använder råvaror från marker och sjöar i området och ciderboden plockar sina hjortron här.


Det finns få platser där en god hantverkscider smakar bättre. Miljö, dryck och mat har en självklar koppling och på Värdshuset och Granen är den kopplingen stark.


Etiketterna har sitt motiv från Grönfjället, som är det majestätiska fjäll du möter strax innan du rullar in i byn.

2021-08-07

Tonka Strandgatan cider

Premiär för Ciderboden

Ciderboden presenterar sin cider i samarbete med Tonka Strandgatan 


Lördag 17 juli kl. 14-18


Ciderboden lanserar sin hantverkscider på TONKA Strandgatan. I samband med Umeå smakpromenad gör sina stopp och musiken av DJ:n pulserar från högtalarna kan du hänga(SITTA inomhus eller på uteserveringen) och beställa en smakportion och/eller bara avnjuta Sveriges mest dekorerade hantverkscider. 


Chefsommelier Johan tar hjälp av Pia och Peter från Ciderboden i serveringen.


"Efter sex år av hemmaproduktion av cider kan vi äntligen presentera vårt flaggskepp Natural Beauty för allmänheten. Fantastiskt kul! Att hooka upp med Tonka som har ett genuint fokus på att matcha dryck till ekologiska rätter känns som en perfect match. Lite som att vi joinar familjen"


 /// Ciderboden

2021-07-10

Åkerbär Cider

Ciderboden Åkerbär

Lansering av Åkerbär

Ciderboden har tillverkat en hantverkscider med en unik smak av äpple och Åkerbär. Som sällskapsdryck är den Ciderbodens mest omtyckta smaksatta cider. Inom kort presenteras den exklusivt på det mest uppskattade besöksmålet i vår region.

 

Åkerbär (Rubus Arcticus) Arctic Raspberry

I några delar av världen kallas det för Nagoonberry, i andra delar kallas det Knyazhenika – Prinsens bär. I Sverige bär det oftast namnet Åkerbär och frågar människor från Norrland, så kommer de troligen att säga att det är det godaste bäret av alla.


“It is the superstar of berries, a taste of sunlight from the damp earth, a powerful punch to the palate of almost unendurable bliss. Nothing I have tasted in my life is on the same plane of gastronomic delight as the Nagoonberry”

 

Emelie Mount - Alaska Magazine

2021-06-28

Art by MIra och Ciderboden

Art by Mira

Samarbete

  Mira Kurkiala är en ung talangfull konstnär från Umeå. Hon tar sin inspiration från det det vilda och vackra i en naturlig miljö.


Mira målar bilderna som utgör grunden till Ciderbodens etiketter.


 

"Det är så fantastiskt kul att vi hittat Mira, Hon lyfter fram det naturliga i allt hon gör. Det är något vi också eftersträvar i tillverkningen av vår cider.  Eftersom vi aktivt letar samarbeten med lokala företag så var det en ren lyckoträff att Mira också är från Umeå, Sverige.Peter Ångman

2021-06-01

Nytt utseende

Profilering

De senaste fem åren har Ciderboden fokuserat på att ta fram en cider med rena smaker av äpple och bär.


"Nu tar vi fram ett nytt utseende som ger rättvisa åt produkten. Vi vill framhäva det naturliga på ett stilrent sätt, men med en konstnärlig touch"


Peter Ångman

Rum Hemma listar

Sveriges bästa hantverkscider

Tre smaker

Året är 2021 och vi lanserar tre smaker förutom vår klassiska naturella cider:

"Natural Beauty"           


Årets speciella smaker är: 

Ginger, Cloudberry och Åkerbär