Nyheter

Premiär för Ciderboden

Ciderboden presenterar sin cider i samarbete med Tonka Strandgatan 


Lördag 17 juli kl. 14-18


Ciderboden lanserar sin hantverkscider på TONKA Strandgatan. I samband med Umeå smakpromenad gör sina stopp och musiken av DJ:n pulserar från högtalarna kan du hänga(SITTA inomhus eller på uteserveringen) och beställa en smakportion och/eller bara avnjuta Sveriges mest dekorerade hantverkscider. 


Chefsommelier Johan tar hjälp av Pia och Peter från Ciderboden i serveringen.


"Efter sex år av hemmaproduktion av cider kan vi äntligen presentera vårt flaggskepp Natural Beauty för allmänheten. Fantastiskt kul! Att hooka upp med Tonka som har ett genuint fokus på att matcha dryck till ekologiska rätter känns som en perfect match. Lite som att vi joinar familjen"


                                                                                        /// Ciderboden

Tonka Strandgatan cider

Ciderboden Åkerbär

Lansering av Åkerbär

Ciderboden har tillverkat en hantverkscider med en unik smak av äpple och Åkerbär. Som sällskapsdryck är den Ciderbodens mest omtyckta smaksatta cider. Inom kort presenteras den exklusivt på det mest uppskattade besöksmålet i vår region.

 

Åkerbär (Rubus Arcticus) Arctic Raspberry

I några delar av världen kallas det för Nagoonberry, i andra delar kallas det Knyazhenika – Prinsens bär. I Sverige bär det oftast namnet Åkerbär och frågar människor från Norrland, så kommer de troligen att säga att det är det godaste bäret av alla.


“It is the superstar of berries, a taste of sunlight from the damp earth, a powerful punch to the palate of almost unendurable bliss. Nothing I have tasted in my life is on the same plane of gastronomic delight as the Nagoonberry”

 

Emelie Mount - Alaska Magazine

Art by Mira

Samarbete

  Mira Kurkiala är en ung talangfull konstnär från Umeå. Hon tar sin inspiration från det det vilda och vackra i en naturlig miljö.


Mira målar bilderna som utgör grunden till Ciderbodens etiketter.


 

"Det är så fantastiskt kul att vi hittat Mira, Hon lyfter fram det naturliga i allt hon gör. Det är något vi också eftersträvar i tillverkningen av vår cider.  Eftersom vi aktivt letar samarbeten med lokala företag så var det en ren lyckoträff att Mira också är från Umeå, Sverige.Peter Ångman

Nytt utseende

Profilering

De senaste fem åren har Ciderboden fokuserat på att ta fram en cider med rena smaker av äpple och bär.


"Nu tar vi fram ett nytt utseende som ger rättvisa åt produkten. Vi vill framhäva det naturliga på ett stilrent sätt, men med en konstnärlig touch"


Peter Ångman

Rum Hemma listar

Sveriges bästa hantverkscider

Tre smaker

Året är 2021 och vi lanserar tre smaker förutom vår klassiska naturella cider:

"Natural Beauty"           


Årets speciella smaker är: 

Ginger, Cloudberry och Åkerbär